Webinar Met de motor van micro:bit naar Arduino

Op maandag 19 oktober verzorg ik in het kader van de Europese Codeweek een webinar over het aansluiten en aansturen van verschillende soorten motoren op de micro:bit en de Arduino. Tijdens het webinar maak je kans om één van de twee micro:bit-robotkarretjes of een waardebon van € 50 van Kiwi-Electronics te winnen.

Na het webinar kan je hier de PowerPoint met daarin alle links en sketches downloaden. Hieronder staat de opname van het webinar)

Door een gelijkstroommotor, stappenmotor en servo aan te sluiten op deze twee verschillende microcontrollers wil ik laten zien dat het verschil niet zo heel groot is. Omdat ik in dit webinar geen gebruik maak van speciale micro:bit ‘motorblokken’ of Arduino-motorbibliotheken leer je ook nog eens hoe de verschillende motoren precies werken.

Prijzen

Tussendoor stel ik wat vragen en Kiwi-electronics heeft een paar leuke prijzen beschikbaar gesteld. Het wordt dus niet alleen leerzaam, maar ook spannend en voor jou misschien ook nog eens lucratief!

Aanmelden

Aanmelden kan via https://tinyurl.com/CodeWeekNL8.

Downloads

Na afloop van het webinar kan je hier de PowerPoint dowloaden met daarin alle links naar de micro:bit voorbeeldprogramma’s en de Arduino sketches.