The Invent To Learn Guide to the micro:bit

Print Friendly, PDF & Email

Onlangs kwam het boek The Invent To Learn Guide to the micro:bit van Pauline Maas en Peter Heldens uit. Afgelopen week kwam mijn bestelling binnen en het is een hartstikke mooi en vooral ook volledig boek geworden. Als ik het boek lees dan spat het enthousiasme er vanaf en je krijgt meteen zin om te gaan bouwen.

Nu heb ik zelf als de nodige ervaring met de micro:bit en ken een hoop projecten, maar Pauline en Peter komen met verschillende leuke nieuwe projecten.

Wat mij vooral aanspreekt is dat het boek zo ontzettend volledig is. Er worden niet alleen verschillende leuke projecten stap-voor-stap en mooi geïllustreerd uitgelegd, maar met name op het einde wordt een mooi overzicht gegeven van bronnen waar je nog meer te weten kunt komen over de micro:bit, andere mogelijkheden om de micro:bit te programmeren (er is inderdaad meer dan MakeCode), uitbreidingen en manieren om de micro:bit van spanning te voorzien.

Wat mij vooral aanspreekt is het mooie overzicht van verschillende leertheorie├źn en hoe je deze kunt toepassen als je de micro:bit op school gaat gebruiken.

Pauline en Peter hebben waarschijnlijk weinig invloed gehad op de titel van hun boek. Wat mij betreft was The ultimate micro:bit-bible beter geweest.

Het boek is geschreven in het Engels, uitgegeven door CMK press en te koop bij Amazon.