Vughtse Programmeer Club 06-12-2022

Print Friendly, PDF & Email

Blog van de Vughtse Programmeer Club. We houden onze bijeenkomsten (om de twee weken op dinsdag van 20.00 tot 22.00 in DePetrus). Ons mailadres is: vughtseprogrammeerclub@gmail.com.

Aanwezig

Monique, Patty, Joep, Auke, Harold, Rudy en Chris

Monique

Monique had wat vragen over haar project:

Vraag 1: Hoe krijg ik de beelden van mijn webcam op een website?

Joep liet zien hoe dit op https://blog.francium.tech/edit-live-video-background-with-webrtc-and-tensorflow-js-c67f92307ac5 geen problemen opleverde. We hebben het ook nog geprobeerd op Moniques Raspberry Pi 3B en een webcam van € 2,99 van de Action.

De Raspberry Pi had hier toch wel moeite mee wat de vraag opwerpt of de interface in HTML met JavaScript, in HTML met Python of helemaal in Python moet worden gebouwd.

Vraag 2: Moet de input via knoppen of met een touchscreen?

Knoppen lijken hier het meest voor de hand te liggen. Op de RPi kan je knoppen aansluiten, maar er zijn ook mogelijkheden om een toetsenbord te emuleren. Het is dan wel het handigst om het programma zo te bouwen dat het met het toetsenbord is te bedienen. Het toetsenbord kan later worden vervangen door een custom gebouwde interface of door een Makey Makey.

Auke: Demonstratie externe laptop als monitor op Raspberry Pi

Auke had thuis met het programma VNC Viewer een oude laptop als monitor gebruikt voor zijn Raspberry Pi. In DePetrus werkte het echter niet. De vermoedelijke oorzaak was dat Auke de computers aan een router heeft hangen. In de opstelling in DePetrus was dit niet het geval wat problemen opleverde met de IP-adressen. Ondanks verwoede pogingen van Rudy, Joep en Harold lukte het niet om e.e.a. werkend te krijgen. Auke experimenteert thuis verder.

Patty: 360-graden foto’s

Met een opgeladen camera zonder USB-verbinding met een computer lukt het om 360-graden foto’s en filmpjes te maken en af te spelen!

Chris: Xerte

Met wat hulp lukte het vanavond om Xerte aan de gang te krijgen (als de makers meer gebruikers willen dan moeten ze echt iets doen aan het installatiegemak). De eerste blijk op de 360-graden viewer zijn veelbelovend. Het lukt in de edit-omgeving om door de 360-foto van Patty te navigeren. Xerte draait nu op localhost op mijn computer en het wil maar niet lukken om de webpagina te exporteren.

Zo kan het er uitzien:

https://xot.xerte.org.uk/xapi_launch.php?template_id=116&group=xert.org.uk#360image

Volgende clubavond

20-12-2022 van 20.00 tot 22.00 in DePetrus