Vught Digitaal 2021

Print Friendly, PDF & Email

Persbericht Vught Digitaal voor derde keer uitgesteld

Na de eerdere afgelastingen in het voorjaar 2020 en het voorjaar 2021 heeft de organisatie van Vught Digitaal besloten dat Vught Digitaal op zaterdag 27 november en zondag 28 niet doorgaat.

Door de corona-maatregelen is het niet mogelijk om op een verantwoorde en interactieve manier bezoekers te ontvangen en mee te laten doen aan de activiteiten.

In de loop van 2022 wordt samen met de ruim 50 deelnemers en vrijwilligers opnieuw een poging gedaan om de Vught Digitaal in DePetrus te organiseren.

In het kader van Vught Digitaal heeft HUIS73 een CoderDojo op 27 november en een FamilieAtelier Claymation op zondag 28 november gepland. Deze gaan vooralsnog wel door.

info@vughtdigitaal.nl

Vught Digitaal in DePetrus op zaterdag 27 en zondag 28 november 2021

In het weekend van 27 en 28 november 2021 wordt voor het derde jaar Vught Digitaal georganiseerd in DePetrus. Vughtenaren laten hier hun digitale activiteiten zien en is er voor kinderen en volwassenen volop gelegenheid laagdrempelig kennis te maken met programmeren, robots te besturen en mee te doen aan andere digitale computeractiviteiten.

Twee dagen

In 2020 was Vught Digitaal één van de eerste evenementen die vanwege Covid-19 moest worden afgelast en ook de geplande editie in het voorjaar moest worden afgelast. Deze keer zijn er twee dagen ingepland voor Vught Digitaal.

De zaterdagmiddag staat in het teken van de CoderDojo waar kinderen leren programmeren. Op zaterdag verzorgt Huis73 een avondprogramma.

In samenwerking met Huis73 worden gedurende het hele weekend ook verschillende technische en digitale kunstinstallaties tentoongesteld.

Inbreng

De organisatie van Vught Digitaal is nog op zoek naar mensen en organisaties die op zondagmiddag 28 november iets digitaals willen demonstreren (fotografie, digitaal tekenen, video, muziek, modelbouw, robotica, elektronisch borduren, radiozendamateurs, websitebouwers, sociale (buurt)netwerken, geocaching, stamboomonderzoek etc.).

Technische surprises

Vooruitlopend op december-feestmaand zijn er workshops voor kinderen waarin zij hun surprise technisch kunnen uitbreiden met lampjes en/of zoemertjes.

Vughtse programmeerclub

Binnenkort start de Vughtse programmeerclub (voor volwassenen). Tijdens Vught Digitaal presenteert de club haar aanbod. Op https://www.codekids.nl/programmeerclub/ staat meer informatie over deze club waarvoor zich inmiddels 12 mensen hebben aangemeld.

Helpen

De organisatie zoekt mensen die willen helpen bij het opbouwen, koffie en thee rondbrengen of willen assisteren bij een van de workshops.

Voor degenen die komen helpen bij de workshops is er een instructieavond waar je kennis maakt met de materialen voor de workshops, waaronder de programmeertaal Scratch en de robots. Eventueel kan je deze mee naar huis nemen om er vooraf zelf mee te oefenen.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmeldingen kan je terecht bij Chris Dorna: chris@codekids.nl of 06-50410541. De website van Vught Digitaal is www.vughtdigitaal.nl.