PicoBoard

Met een PicoBoard kan je allerlei sensoren aansluiten op een computer (geluid, licht, schuif, weerstand). De signalen die binnenkomen op het Picoboard kan je verder verwerken met bijvoorbeeld Scratch. Je maakt zo bijvoorbeeld een temperatuurmeter. Op de site van de Universiteit van Warwick staan tientallen voorbeelden. Waar is het PicoBoard te koop? De leverancier van het PicoBoard is SparkFun Instructieblad PicoBoard [wpfilebase tag=file id=20 tpl=chris /]

Lees meer

Raspberry Pi – Scratch – BerryClip

De BerryClip is een klein printplaatje met led’s, schakelaars en een zoemer dat je direct op een RaspberryPi kan aansluiten en dat je met Scratch kan aansturen. Tips: Koop alleen de originele BerryClips. Deze moet je nog wel solderen, maar bij de goedkopere Chinese voorgemonteerde BerryClips zijn de zoemers verkeerd aangesloten en van hele slechte kwaliteit. Doe een plakkertje op de zoemer, want ze zijn erg luid.

Lees meer

Makey Makey

De Makey Makey is een vervanger voor een toetsenbord. Je sluit hem aan op de USB-poort van je computer. De ingangen van de Makey Makey reageren op de weerstand van de huid. Je maakt via de huid contact en de Makey Makey vertaalt dit naar het indrukken van een bepaalde toets. De Makey Makey heeft verschillende ingangen die allemaal een bepaalde computertoets nadoen. Op deze manier kan je een programma op de computer dus op een hele andere manier besturen.

Lees meer