Scratch Day 2016 – Persbericht

Print Friendly, PDF & Email

Scratchdag in bibliotheek Vught

Scratch: programmeren voor kinderen

Op zaterdag 14 mei 2016 wordt de jaarlijkse World Scratch Day gehouden.

Chris Dorna van CodeKids.nl verzorgt drie workshops Scratch (leren programmeren) voor kinderen van 9 t/m 13 jaar in de bibliotheek in Vught.

Scratch is een gratis programmeertaal voor kinderen met wereldwijd meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers. Ook in Nederland is Scratch de meest gebruikte programmeertaal in het basisonderwijs. Het programma is zo opgebouwd dat kinderen er snel mee aan de slag kunnen en spelenderwijs leren programmeren.

Naast laptopcomputers zijn er bij de workshops in de bibliotheek ook 10 Raspberry Pi computers waarop niet alleen met Scratch kan worden geprogrammeerd, maar waarop je ook lampjes en schakelaars kunt aansluiten die met Scratch worden bestuurd. Via www.codekids.nl kan je meer informatie vinden over Scratch.

De workshops worden gegeven door Chris Dorna. Chris woont in Vught en is sinds 2006 betrokken bij techniekprojecten in het basisonderwijs. De laatste twee jaar heeft hij zich toegelegd op het programmeren met kinderen. Hij verzorgt workshops voor leerlingen en leerkrachten en adviseert scholen over programmeren in de klas.

Iedere workshop duurt 2 uur en is geschikt voor kinderen die nog nooit hebben geprogrammeerd maar ook voor kinderen die al meer ervaring hebben.

Wegens succes tijdens eerdere Scratchdagen vragen wij kinderen om zich vooraf aan te melden via www.codekids.nl. Er is in elke workshop plaats voor max. 12 kinderen.

De drie workshops door Chris Dorna in Bibliotheek Vught vinden plaats op zaterdag 14 mei 2016 om:

  • 10.00-12.00 uur
  • 12.30-14.30 uur
  • 14.45-16.45 uur

De toegang is gratis, aanmelden is vereistĀ  (in verband met het maximaal aantal kinderen per workshop) en kan via: www.codekids.nl

=== EINDE PERSBERICHT ===

Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan