Persbericht: Laat jouw micro:bit project zien bij Vught Digitaal op 30 maart

Print Friendly, PDF & Email

Leen gratis één van de 20 micro:bit computers

In de aanloop naar Vught Digitaal op zaterdag 30 maart in DePetrus stellen CodeKids en Babel (bibliotheek) twintig micro:bit computers beschikbaar. Deze zijn speciaal ontwikkeld om te leren programmeren en er kunnen lampjes, luidsprekers en motortjes op worden aangesloten. Het is de bedoeling dat je met de geleende micro:bit een project maakt dat samen met de andere Vughtse micro:bit projecten in DePetrus wordt tentoongesteld.

Niet moeilijk

Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 2 miljoen micro:bits in omloop en steeds meer Nederlandse scholen geven micro:bit lessen. Via de site https://makecode.microbit.org/ kan je de micro:bit met een eenvoudige blokjes programmeren. Om snel wegwijs te worden krijg je ook een set met speciale instructiekaarten en via CodeKids kan je vragen stellen.

Voor jong en oud

Omdat Vught Digitaal graag projecten ziet van mensen van alle leeftijden wordt bij je aanmelding via www.vughtdigitaal.nl gevraagd naar je leeftijd. Bij de geleende micro:bit krijg je ook lampjes, een luidspreker en een motortje om aan te sluiten.

Al veel aanmeldingen voor Vught Digitaal

Er zijn al veel aanmeldingen voor Vught Digitaal, maar er is nog ruimte voor mensen/organisaties die iets digitaals willen laten zien. Naast een hoek met eenvoudige programmeerbare robots voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er ook mini-workshops voor beginners  waarin je kennis kunt maken met de programmeertaal Scratch, de micro:bit of de Arduino.

Vught Digitaal heeft ook activiteiten voor degenen die (nog) niet zo vaardig zijn met computers. Zo presenteert bibliotheek Vught (Babel) en ABZ hun aanbod voor (beginnende) computergebruikers.