Introductie Breakout mini voor micro:bit

Voor iedereen die dingen wil aansluiten op de micro:bit, maar niet zo handig is met krokodillensnoertjes of breadboards heb ik een uitbreiding voor de micro:bit gemaakt.

De breakout schroef je aan de micro:bit. Daarna kan je met een gewone stekkerverbinding een neopixel ledstrip, servo of lichtgevoelige weerstand (ldr) aansluiten.

Zo sluit je de micro:bit aan

Zo werkt het

Breakout mini

Met de meegeleverde busjes en schroefjes schroef je dit bordje vast aan je micro:bit. Je hebt nu drie kant-en-klare aansluitingen voor P0, P1 en P2 zonder je zorgen te hoeven te maken over de plus- (3V) en de minaansluiting (GND). Op het bordje zit ook een 3,5 mm aansluiting voor een oortelefoon.

mb-breakout-mini

Neopixel ledstrip

Bij de set zit een neopixel ledstrip met daarop 8 led’s. Deze leds kan je vanuit de micro:bit apart aansturen en een eigen kleuren geven. Aan de stevig afgewerkte ledstrip zit een snoertje met een stekker zodat je hem eenvoudig op het breakout bordje kan aansluiten.

 

mb-neopixel

https://makecode.microbit.org/_bDYKzvVDYU0X

Servo

Dingen laat je bewegen met een servomotor. Op de breakout mini kan je er drie aansluiten.

test-servo

mb-breakout-servo

Lichtgevoelige weerstand

De ingebouwde lichtsensor van de micro:bit werkt niet altijd goed. Voor het echte werk waarbij je iets wilt doen met de hoeveelheid licht heb je toch een lichtgevoelige weerstand (ldr) met voorschakelweerstand nodig. Alles is voor je gemonteerd en je sluit hem zo aan op P0, P1 of P2.

De weerstand van de LDR (Light Dependent Resistor) wordt lager als er licht op valt. De spanning op P0, P1 of P2 neemt dan toe.

ldr

 

mb-breakout-ldr1

mb-breakout-ldr2

https://makecode.microbit.org/_Fk3cqv6R113a

test-ldr

Er komt meer!

Ik begin met een neopixel ledstrip, servo en lichtgevoelige weerstand (LDR), maar er komen nog meer onderdelen die je via de breakout mini op de micro:bit kan aansluiten. Als je ideeën of suggesties hebt stuur die dan via chris@codekids.nl?

Bestellen

De hele set bestaande uit een breakout mini, neopixel ledstrip, servo en lichtgevoelige weerstand (LDR) kost € 20,00 (incl. BTW) + verzendkosten.

Ja, ik heb interesse:

[ninja_form id=13]