CrumbleBot

Print Friendly, PDF & Email

De CrumbleBot is een eenvoudige robot op basis van de Crumble.

In één van de projecten uit de bouwbeschrijving kan je de CrumbleBot een lijn laten volgen. In de code in de bouwbeschrijving bleek een fout te staan in de laatste twee blokken:

crumblebot-code

Bij deze instellingen voor de snelheid vond ik de CrumpleBot wel erg hard over de lijn gaan en hierdoor raakte hij soms het spoor bijster. Hieronder kan je de code downloaden die het uiteindelijk goed deed bij mij. Om het experimenteren met de snelheden wat makkelijker te maken kan de snelheid worden ingevoerd met variabelen.

CrumbleBot-04---Follow-that-line CrumbleBot-04---Follow-that-line---with-variables
[wpfilebase tag=file id=3 tpl=chris /]  [wpfilebase tag=file id=4 tpl=chris /]

De twee optische sensoren aan de onderkant van de CrumbleBot zitten vrij ver uit elkaar (4 cm). het beste resultaat kreeg ik met een baan van 6 cm breed. Als je zelf geen zin hebt om te gaan tekenen of schilderen dan kan je hieronder mijn parcours downloaden. het is natuurlijk ook leuk om iedere leerling een deel van het parcours te laten tekenen en deze delen later achter elkaar te plakken.

[wpfilebase tag=file id=8 tpl=chris /]

In vergelijking met andere robots (Lego Mindstorms en MBot), beweegt de CrumbleBot erg zenuwachtig. Ik denk dat hier in het programma nog wel wat aan te doen is.