Coderdojo 28-3-2020

Vanwege het Corona-virus kunnen we helaas geen Coderdojo’s houden in de Maaspoort en bij de bibliotheek. We gaan daarom online. Op deze pagina staat alle informatie die je nodig hebt om mee te doen aan deze bijzondere (gratis) Coderdojo die wordt georganiseerd en begeleid door vrijwilligers van de Coderdojo Maaspoort en de Coderdojo van de bibliotheek.

Project van Olivier

Project van Robin

Project van Pepijn

Voor ouders en begeleiders

Net als bij de gewone CoderDojo worden ouders/begeleiders van harte uitgenodigd om samen met hun kind aan de slag te gaan.

Bij deze bijzondere Coderdojo verwachten we dat ouders/begeleiders met hun kinderen meekijken.

  • Het is belangrijk dat de deelnemers werken op één computer (geen tablet) waarop Scratch draait EN zoom.us.
  • Wij maken geen opnames van deze Coderdojo, maar houd er rekening mee dat andere deelnemers wel de mogelijkheid hebben om (scherm)opnames te maken.

Meedoen via https://zoom.us/j/576804014

 chris@codekids.nl

Wat gaan we doen?

We hebben twee leuke Scratch opdrachten, maar je mag ook aan een eigen project werken. Op het einde van de dojo kan je jouw tekening opsturen die dan op deze site (en waarschijnlijk op de site van de bibliotheek wordt gepubliceerd.

Van 14.00 tot 15.30 zitten we klaar op zoom.us en leggen we eerst uit iets uit over Scratch sprites en de uiterlijken. Hierna vertellen we iets over de opdrachten en daarna ga je thuis aan de slag.

Als je tijdens de dojo vragen hebt dan stel je die via zoom.

De opdrachten

De opdracht is dat je met Scratch gaat tekeken. Dit kan door een eigen tekenprogramma te maken of door Scratch het tekenwerk te laten doen.

Paintbox

Stap-voor-stap instructie: https://projects.raspberrypi.org/nl-NL/projects/paint-box, maar je kan de opdracht ook als pdf downloaden:

[wpfilebase tag=file id=95 tpl=chriskort2 /]

Dit project staat ook op https://scratch.mit.edu/projects/334711910

 

Red de prinses

[wpfilebase tag=file id=97 tpl=chriskort2 /]

Dit project staat ook op

https://scratch.mit.edu/projects/380300784

 

Project opsturen

Op het einde van de dojo kan een het Scratch-bestand van jouw project opsturen naar chris@codekids.nl, hij zet het dan op deze pagina.  Zet er ook jouw naam bij en een eventuele toelichting.

Scratch 3.0

We werken met Scratch 3.0 dit kan je installeren op je computer (https://scratch.mit.edu/download) of online gebruiken op https://scratch.mit.edu/.

Zoom.us

Om met elkaar te communiceren gaan we gebruik maken van zoom.us. Dit is een online tool waarmee je met elkaar kunt communiceren. Als je wilt kan je de camera van je laptop aanzetten zodat we elkaar kunnen zien en hiernaast heb je natuurlijk een microfoon nodig. Deze zit waarschijnlijk al in je laptop, maar het geluid is beter als je een headset of een andere losse microfoon gebruikt.

Via de link hierboven ga je naar onze online Coderdojo. Zoom laat je dan automatisch een programmaatje downloaden en installeren.

Bij het aanmelden moet je een (fantasie)naam en een e-mailadres opgeven.