micro:Maqueen – Afstandsbediening voor € 3,95

De micro:Maqueen heeft een infrarood sensor aan de voorkant, uit de handleiding van Jeroen Harmsen leerde ik dat je deze kan gebruiken met een gewone afstandsbediening. Reden om wat te experimenteren.

Ik heb dit eerst geprobeerd met een gewone afstandsbediening van een TV en de Maqueen vangt inderdaad een cijfer op, maar alleen de laatste twee cijfers van een getal werden verwerkt. Er zitten dus gewoon teveel knoppen op een grote afstandsbediening. Als de ene knop 127 stuurt en een andere knop 227 dan ziet de Maqueen dit allebei als een 27.

Op zoek dus naar een eenvoudigere afstandsbediening en ik kwam eerst uit bij de afstandsbediening van een mBot (www.makeblock.cc) en deze deed het prima.

Maar niet iedereen zal zo’n afstandsbediening hebben. Daarom naar de plaatselijke Action en daar voor € 3,95 een Osram GU10 Led-lamp met afstandsbediening aangeschaft en met dit programmaatje de nummers uitgezocht:

https://makecode.microbit.org/_Mzq7EC7rUKE5

 

Het programmeren is nu een fluitje van een cent en ik heb de voorbeeldcode van de site van DFrobot gehaald en een claxon toegevoegd:

https://makecode.microbit.org/_46476K3pe6zE

Bestanden

[wpfilebase tag=file id=84 tpl=simple /]